Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не смята, че трансферът

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не смята, че трансферът
Коментари Харесай

Президентът на испанската федерация: Роналдо не липсва на испанския футбол по никакъв начин

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не счита, че прехвърлянето на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус е повлиял на испанския шампионат. Той обаче е уверен, че когато Лионел Меси си тръгне от Барселона, това ще се отрази върху шампионата.

“Напускането на Кристиано, даже и да се подразнят в Мадрид, имаше съвсем нулево влияние, защото в Ла Лига с години се подготвяхме нашата марка да надвиши играчите. Случаят с Меси обаче е друг, той е най-хубавият в историята на футбола. Имаме шанса, че постоянно сме разполагали с него в нашето състезание. Вярвам, че напускането на Меси ще се усети. Разбира се, още повече, в случай че отиде в различен шампионат. Той е икона на испанския футбол и на Ла Лига. Затова бих го помолил да завърши кариерата си в нашето състезание. Толкова доста обич сме му дали. Това също не би било злополука, тъй като имаме подписани контракти за телевизионни права със или без Меси. Важното обаче е цената, която той ни придава. Меси постоянно ни доставя наслада”, съобщи Тебас пред RAC1.

Той също по този начин разяснява по кое време почитателите в Испания могат да се завърнат на трибуните. “Нашият събеседник с държавното управление е Върховният съвет по спорта (CSD) и би трябвало да им отдадем дължимото за съвършената връзка с Министерството на здравеопазването. Кралският указ е този, който споделя, че CSD и самостоятелните области са тези, които са натоварени с тази задача. Работим върху протокол и чакам, че в областите, които го разрешат, ще има аудитория. Моето мнение е, че би могло да се случи. Трябва да внимаваме с равнопоставеността. Когато достигнем до границите на спортния интегритет, можем да го отведем до парадокс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР