Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не смята, че трансферът

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не смята, че трансферът
Коментари Харесай

Тебас: Напускането на Кристиано имаше почти нулево въздействие, липсата на Меси би се усетила

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не счита, че прехвърлянето на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус е повлиял на испанския шампионат. Той обаче е уверен, че когато Лионел Меси си тръгне от Барселона, това ще се отрази върху шампионата.

“Напускането на Кристиано, даже и да се подразнят в Мадрид, имаше съвсем нулево влияние, защото в Ла Лига с години се подготвяхме нашата марка да надвиши играчите. Случаят с Меси обаче е друг, той е най-хубавият в историята на футбола. Имаме шанса, че постоянно сме разполагали с него в нашето състезание. Вярвам, че напускането на Меси ще се усети. Разбира се, още повече, в случай че отиде в различен шампионат. Той е икона на испанския футбол и на Ла Лига. Затова бих го помолих да завърши кариерата си в нашето състезание. Толкова доста обич сме му дали. Това също не би било злополука, тъй като имаме подписани контракти за телевизионни права със или без Меси. Важното обаче е цената, която той ни придава. Меси постоянно ни доставя наслада”, съобщи Тебас пред RAC1.  Меси ще подпише нов контракт, само че ще може да си тръгне, когато изиска Той също по този начин разяснява по кое време почитателите в Испания могат да се завърнат на трибуните. “Нашият събеседник с държавното управление е Върховният съвет по спорта (CSD) и би трябвало да им отдадем дължимото за съвършената връзка с Министерството на здравеопазването. Кралският указ е този, който споделя, че CSD и самостоятелните области са тези, които са натоварени с тази задача. Работим върху протокол и чакам, че в областите, които го разрешат, ще има аудитория. Моето мнение е, че би могло да се случи. Трябва да внимаваме с равнопоставеността. Когато достигнем до границите на спортния интегритет, можем да го отведем до парадокс.
LaLiga chief Javier Tebas says Cristiano Ronaldo's Juventus switch had no impact on league
https://t.co/g2Z2kg0OOT
#RMLive #HalaMadrid #RMLiveScores
— Real Madrid LIVE (@RMLiveScores) June 18, 2020 Ако се възобнови пандемията през октомври единствено в избрани места, какво ще вършим? Да задължим всички да играят при закрити врата? Това е нелогично. Трябва да има протокол, който да защищава здравето на всички. Искам да кажа, че не схващам това като тематика на спортна равнопоставеност. Дали това ще се случи преди имунизацията? Да забележим трибуните цялостни не зависи от президента на Ла Лига. Докато няма ваксина, мъчно ще забележим 100% цялостни трибуни. Обществото няма имунитет, до момента в който 70% от него не доближи това положение. Така че мъчно ще забележим трибуните цялостни. Ще би трябвало да забележим развиването на пандемията. Докато няма ваксина, няма да забележим трибуните пълни”, сподели още шефът на испанското състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР