Президентът на кюрдската автономия в Ирак Масуд Барзани обяви, че

...
Президентът на кюрдската автономия в Ирак Масуд Барзани обяви, че
Коментари Харесай

Барзани призова Багдад за диалог

Президентът на кюрдската автономност в Ирак Масуд Барзани разгласи, че на референдума за самостоятелност на района са спечелили гласовете с "да ", съобщи Ройтерс.

В телевизионно послание, в което заяви новината, той също по този начин прикани централното държавно управление в Багдад да стартира присъединяване в "сериозен разговор, вместо да заплашва " Иракски Кюрдистан със наказания. Иракският министър председател Хайдер ал Абади изключи опцията да води договаряния по тематиката за кюрдската самостоятелност.

"Може и да се сблъскаме с компликации, само че ще ги преодолеем ", сподели още Барзани. Той прикани също международните сили "да зачетат волята на милионите хора ", дали своят вот в референдума.

Правителството на Ирак даде на районното държавно управление на Кюрдистан период от 72 часа, с цел да му съобщи контрола над летищата си, в случай че желае да избегне интернационално въздушно ембарго.

Правителството реши да забрани интернационалните полети от и до Кюрдистан до три дни, в случай че летищата не бъдат предадени на централното държавно управление, съобщи министър председателят Хайдер ал Абади през вчерашния ден.

Багдад предходната седмица изиска от непознатите страни да спрат директните полети до интернационалните летища Ербил и Сулеймания на територията на самостоятелния район Кюрдистан, само че единствено Иран разгласи такова въздушно ембарго и спря директните полети до Кюрдистан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР