Президентът на Куба Мигел Диас-Канел каза в четвъртък, че неговото

...
Президентът на Куба Мигел Диас-Канел каза в четвъртък, че неговото
Коментари Харесай

Куба осигурява хранителни дажби в опит да намали напрежението след протестите

Президентът на Куба Мигел Диас-Канел сподели в четвъртък, че неговото ръководено от комунистите държавно управление е осигурило доставката на основни субсидирани хранителни дажби, до момента в който предприе дейности, с цел да понижи напрежението единствено две седмици откакто протестиращите излязоха на улицата поради всеобщия дефицит.

Диас-Канел, който се появи в телевизионните вести по средата на деня, сподели, че държавното управление му е положило „ големи старания “, с цел да обезпечи доставките на храна за популацията на острова от 11 милиона.

„ Април и май ще са месеци с по-добри вероятности “, сподели той. „ Кубинското държавно управление ще продължи да се ангажира да подсигурява на хората техните равнища на съществени храни. “

Куба след революцията на Фидел Кастро от 1959 година дава на своите жители месечна дажба от съществени неща като ориз, фасул, захар, готвене олио и кафе, макар че тези доставки бяха понижени през годините, защото икономическата рецесия докара до дефицит и високи цени.

Недостигът,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР