Президентът на Косово Вьоса Османи заяви, че е наредила експулсирането

...
Президентът на Косово Вьоса Османи заяви, че е наредила експулсирането
Коментари Харесай

Президентът на Косово изгони двама руски дипломати, застрашавали националната сигурност

Президентът на Косово Вьоса Османи съобщи, че е наредила експулсирането на двама съветски дипломати поради хипотетично " застрашаване на националната сигурност " на страната, обвинявайки Русия в опит да дестабилизирира района, съобщи Асошиейтед прес.

Тя съобщи в изказване през днешния ден, че е поискала от външното министерство " да разгласи двама представители на Бюрото за връзка на Руската федерация в Косово за " личност нон грата ".

Османи изясни решението с техни хипотетични " нездравословни действия, които рискуват да застрашат националната сигурност и конституционния ред " на Косово. Тя не даде повече детайлности.

Президентката на Косово сподели, че министерството на външните работи " е уведомило правоналагащите институции и виновните служби " за използването на решението.

В изказването на Османи се показва още, че Косово е " решено да се бори против нездравословното въздействие на (Русия) и нейните проксита в района, които се пробват да подкопаят нашите достижения и тези на Съединени американски щати, НАТО и (Европейския съюз) ".

Османи добави, че Прищина " ще продължи близкото съдействие с американските и европейските съдружници, с цел да предотврати опити Косово и други прилежащи страни да станат жертва на (руските) упоритости за дестабилизиране на нашия район ".

Косово беше сръбска провинция, преди да разгласи самостоятелност през 2008 година Това стана след война през 1998-99 година сред сръбските войски и етническите албански сепаратисти, която приключи след въздушна акция на НАТО против сръбските сили.

Сърбия и близкият й съдружник Русия не признават независимостта на Косово, припомня АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР