Президентът на Косово Вьоса Османи обяви, че тази седмица е

...
Президентът на Косово Вьоса Османи обяви, че тази седмица е
Коментари Харесай

Косово обяви двама руски дипломати за персона нон грата

Президентът на Косово Вьоса Османи разгласи, че тази седмица е поискала от Министерството на външните работи да разгласи за „ нон грата “ двама съветски дипломати, работещи в Службата за връзка на Руската федерация в Косово.

Османи заяви, че това решение е взето от министър Доника Гервала през днешния ден и че в това време е уведомила съответните институции за решението, заяви „ Газета Експрес “.
 Косово желае непрекъсната военна база на Съединени американски щати в страната Косово желае непрекъсната военна база на Съединени американски щати в страната
Косовският министър на защитата Арменд Мехай от името на своето държавно управление предложи на Съединени американски щати да основат непрекъсната военна база на тери...

„ Тази седмица помолих вицепремиера и министър на външните работи и диаспората Доника Гервала-Шерц да разгласи за личност нон грата двама чиновници на Службата за връзка на Руската федерация в Косово, заради тяхната нездравословна активност, която нарушава националната сигурност и конституционния ред на Република Косово.

Днес Министерство на външните работи издаде решение за оповестяване на тези двама съветски чиновници за нежелани лица и в това време уведоми правоприлагащите институции и съответните органи за неговото осъществяване “, се споделя в изказване.

„ Институциите на Република Косово са ангажирани с битката против злокачественото въздействие на Руската федерация и нейните спътници в района, които целят да подкопаят нашите достижения и тези на Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз.

Поради тази причина ние ще продължим да работим в тясно съдействие с нашите американски и европейски съдружници, с цел да предотвратим опита Косово и нашия район да станат жертва на дестабилизиращите упоритости на Руската федерация “, продължава в уведомлението си Османи. „ Уверявам жителите на страната, че институциите на Република Косово няма да се двоумят да работят, когато сигурността и конституционният ред в страната са нарушени “.
 Вучич: Великите сили ще изискат изгубването на Република Сръбска до пролетта Вучич: Великите сили ще изискат изгубването на Република Сръбска до пролетта
Великите сили ще изискат изгубването на Република Сръбска до пролетта и Сърбия ще бъде подложена на огромен напън. Това заяви президент...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР