Президентът на Косово Вьоса Османи насрочи за 18 декември предсрочните

...
Президентът на Косово Вьоса Османи насрочи за 18 декември предсрочните
Коментари Харесай

Предсрочни избори в Северно Косово след оставките на сръбските представители

Президентът на Косово Вьоса Османи насрочи за 18 декември предварителните избори за кметове на четирите северни общини на страната - Северна Митровица, Зубин поток, Лепосавич и Звечан, след съвещания с политическите партии и Централната изборна комисия на Косово, съобщи КосоваПрес, представена от Българска телеграфна агенция.

На 5 ноември представителите на сърбите подадоха оставки от постовете си в общините в Северно Косово, правосъдната система, полицията, както и от държавното управление и Народното събрание на Косово след отстраняването от служба на шефа на Северното районно полицейско ръководство Ненад Джурич, заяви КосоваПрес.

Отстраняването на Ненад Джурич пристигна след отхвърли му да издава предизвестия и санкции на сърбите в Косово, които не са сменили регистрационните номера на колите си, издадени от Сърбия, с такива от Република Косово.

След срещата с представители на политическите партии Османи акцентира, че ще насочи искане към интернационалните сътрудници за наблюдаване на изборите и допустимо най-голямо интернационално присъединяване в този избирателен развой.

Тя акцентира също, че институциите за сигурност ще подхващат всички ограничения, тъй че жителите, без значение от етническата си принадлежност, да се усещат предпазени, сигурни и да упражнят своите конституционни права.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР