Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че присъствието на КФОР

...
Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че присъствието на КФОР
Коментари Харесай

Тачи: КФОР е все по-малко необходим, Косово се стреми към НАТО

Президентът на Косово Хашим Тачи съобщи, че наличието на КФОР става все по-малко належащо. Това изявление той направи по време на церемонията по промяната на командването на военната задача, заяви МИА, представена от БГНЕС.
Причина за сходно изказване са общите триумфи на косовските сили за сигурност и НАТО, което ще обезсмисли наличието на военната задача в Косово.
В речта си президентът отдаде нужното самопризнание на КФОР като задача, която е съдействала доста за запазването на мира в Косово. Благодарение на съдействието с нея беше образувана и Армията на Косово.
Той акцентира, че Прищина ще продължи да се стреми към реализиране на дълготраен мир в района и изрази вяра страната скоро да стане част от НАТО.
„ Косово е мултиетническо общество, чиято цел е постигането на мир с всички страни от района и целия европейски континент в интерес на жителите ”, акцентира Хашим Тачи.
На церемонията участваха министър председателят в оставка Рамуш Харадинай, бъдещият министър-председател Албин Курти, представители на армията и полицията, ръководителят на Канцеларията на Европейски Съюз Наталия Апостолова и представители на дипломатическия корпус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР