Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че институциите са подготвени

...
Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че институциите са подготвени
Коментари Харесай

Тачи: Косово очаква договор със Сърбия до края на годината

Президентът на Косово Хашим Тачи съобщи, че институциите са готови да продължат разговора със Сърбия и той самият е оптимист, че контракт сред двете страни е вероятен до края на годината, заяви МИА.
По време на извършената през днешния ден конференция в Прищина той повтори, че чака разговорът да докара до взаимно признание, което ще отвори на Косово пътя към участие в НАТО и в Европейския съюз.
Президентът изрази удовлетворение от решението на новото държавно управление да отстрани комерсиалния реципроцитет по отношение на Сърбия, като акцентира, че в този момент към този момент Белград няма опрощение „ да бяга от разговора ”.
Той подчертава, че в този развой Косово е дружно със Съединени американски щати и с останалите съдружници и страната би трябвало да се движи бързо в тази посока, с цел да стане част от НАТО и Европейски Съюз и да се консолидира във вътрешен и интернационален проект.
„ Всичко, което сме постигнали като страна, е с помощта на Съединени американски щати. Затова само поддръжката на това партньорство ни подсигурява несъмнено бъдеще ”, акцентира Тачи.
Американският специалист по Балканите Даниел Сервер съобщи в свое изявление, че Съединени американски щати ще окажат огромен напън върху Косово и Сърбия, с цел да бъде реализирано съглашение сред тях до септември, което да бъде маркирано с подобаваща гала в Белия дом във Вашингтон преди президентските избори там.
В изявлението той споделя, че в случай че Тачи е подготвен да даде на Сърбия част от територията, обитаема със сръбско население, сходен сюжет е изцяло реален.
Вижте още:
Косово подвигна големите мита за сръбски артикули, на ход е Белград
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР