Президентът на Косово Хашим Тачи, повтори идеята за корекции на

...
Президентът на Косово Хашим Тачи, повтори идеята за корекции на
Коментари Харесай

Ще има ли референдум за корекция на границата Косово - Сърбия

Президентът на Косово Хашим Тачи, повтори концепцията за корекции на границата със Сърбия. В профила си във Facebook той разяснява, че самодейността среща огромен отпор и единственият вероятен излаз е да бъде призован реферндум, предава Българска национална телевизия.

Още преди седмица Тачи разясни, че не става дума за замяна на територии или делене на Косово. И опозицията в Прищина, и властта в Белград реагираха остро.

Регулирането на връзките сред двете страни е основно за европейската им вероятност. Корекциите ще бъдат на дневен ред през септември, когато Косово, което не е прието от Белград и Сърбия ще седнат на една маса в Брюксел, в следващ опит да изгладят разногласията по сред си.



 

Хашим Тачи, президент на Косово : Решен съм да реализира спорaзумение и след молба на представителите на Прешевската котловина, предложих промяна на границата със Сърбия - като само вероятен вид за официализиране на настояванията на албанците там. Това не значи делене на Косово, нито автономност за сърбите. Корекцията на границите значи присъединение на Прешево и покрайнините, което би трябвало да е естествен, транспарантен развой.Времето на войните свърши, няма да има делене, замяна или автономност. Само корекции и единствено със единодушието на двете страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР