Президентът на Косово Хашим Тачи е бил приет от държавния

...
Президентът на Косово Хашим Тачи е бил приет от държавния
Коментари Харесай

Среща между Ердоган и Тачи в Истанбул

Президентът на Косово Хашим Тачи е бил признат от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, заяви „ Газета Експрес ”.

Изданието показва, че Тачи е бил придружаван от водача на партия „ Алианс за ново Косово ” и някогашен външен министър Беджет Пацоли. На въпрос по отношение на повода за визитата не е получен отговор нито от президентската администрация, нито от партийната централа.

Изданието акцентира, че визитата се реализира няколко дни, откакто Косово разгласи решението си да отвори посолство в Йерусалим, против което Турция реагира.

В материала се показва, че връзките сред Прищина и Анкара се усъвършенстваха, откакто през май 2018 година президентът Тачи извърши настояването на Ердоган да депортира шестима последователи на Гюлен в Турция. По това време министър на външните работи на Косово е точно Беджет Пацоли.

Депортираните турски жители са наказани на 65 години затвор поради връзки с Фетулах Гюлен. От Анадолската организация също не се показват детайлности по отношение на извършената през днешния ден среща.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР