Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че протестиращите майки на

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че протестиращите майки на
Коментари Харесай

Димитров: Протестиращите майки са драматично подведени от омбудсмана

Президентът на КНСБ Пламен Димитров счита, че протестиращите майки на деца с увреждания са " трагично подведени " от омбудсмана Мая Манолова, съгласно която Законът за персоналната помощ ще реши техните проблеми.
" Ние не сме " за " или " срещу ". Ние споделяме това, което споделят майките като проблеми. Не споделяме метода, по който Мая Манолова споделя, че ще им реши проблемите, тъй като не е правилно, тъй като ги лъже. Социалният министър е в неговата функционалност да излезе и да каже по какъв начин ще решат проблемите и какъв брой пари ще коства всичко ", декларира той.
Позицията на КНСБ е, че би трябвало да се усилят средствата за непозната помощ, което ще разреши на самотни хора с увреждания в дребните обитаеми места да се погрижат за себе си:
" Проблемът не е в персоналната помощ. Защо не идете на село и да видите тази жена с 90 и повече % увреждания, на легло, дали ѝ би трябвало персонален помощник и Закон за персоналната помощ, или ѝ би трябвало друго. Хората, които имат потребност от непозната помощ, получават добавка за непозната помощ. Тя е мизерно ниска. Трябва да бъде удвоена, утроена не знам какъв брой пъти, само че от там би трябвало да се мине ".
Срещу концепцията на Мая Манолова се оповестиха и от национално представителните организации на хората с увреждания. Според тях един Закон за персоналната помощ би подкрепил 77 хиляди души, до момента в който хората с увреждания са в пъти повече.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР