Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че протестиращите майки на

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че протестиращите майки на
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Мая Манолова лъже протестиращите майки на деца с увреждания

Президентът на КНСБ Пламен Димитров счита, че протестиращите майки на деца с увреждания са "драматично подведени " от омбудсмана Мая Манолова, съгласно която Законът за персоналната помощ ще реши техните проблеми.

Ние не сме "за " или "против ". Ние споделяме това, което споделят майките като проблеми. Не споделяме метода, по който Мая Манолова споделя, че ще им реши проблемите, тъй като не е правилно, тъй като ги лъже. Социалният министър е в неговата функционалност да излезе и да каже по какъв начин ще решат проблемите и какъв брой пари ще коства всичко, съобщи Димитров.

Позицията на КНСБ е, че би трябвало да се усилят средствата за непозната помощ, което ще разреши на самотни хора с увреждания в дребните обитаеми места да се погрижат за себе си.

Проблемът не е в персоналната помощ. Защо не идете на село и да видите тази жена с 90 и повече % увреждания, на легло, дали би трябвало персонален помощник и Закон за персоналната помощ, или би трябвало друго. Хората, които имат потребност от непозната помощ, получават добавка за непозната помощ. Тя е мизерно ниска. Трябва да бъде удвоена, утроена не знам какъв брой пъти, само че от там би трябвало да се мине, сподели още Пламен Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР