Президентът на КНСБ Пламен Димитров прогнозира, че до четири години

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров прогнозира, че до четири години
Коментари Харесай

До четири години гоним европейски заплати

Президентът на КНСБ Пламен Димитров предвижда, че до четири години заплатите в България ще станат 60 % от средноевропейските.

Това ще се случи, в случай че възнагражденията продължат да порастват със сегашните темпове. Димитров разяснява това пред публицисти след отчет на генералния шеф на Европейския синдикален институт към Европейската конфедерация на профсъюзите Филип Пуше на тематика " Контурите на трудова Европа- 2018 ", в който беше наранено и заплащането в Европейски Съюз, оповестява Дарик.

По думите на Пламен Димитров тези 60 % и малко от горната страна са психическата граница, която кара един европеец да се усеща част от общността, а не в състояние, в което му се желае да избяга от страната, в която живее.

Според Пуше десетилетие е нужно минималните работни заплати в Източна Европа да стигнат тези в старите страни -членки. Той разяснява, че минималните хонорари в Източна Европа порастват през последните години с високи темпове, само че към момента парите са близки до тези, нужни единствено за оцеляване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР