Президентът на Китай Си Цзинпин изложи днес своя възглед за

...
Президентът на Китай Си Цзинпин изложи днес своя възглед за
Коментари Харесай

Си Цзинпин е в центъра на онлайн форума Давос, започнал в отсъствието на Джо Байдън

Президентът на Китай Си Цзинпин изложи през днешния ден своя мироглед за света, в който страните признават националните си разлики, само че си сътрудничат по-тясно. Той направи това при започване на обичайния Световен стопански конгрес, който тази година се организира онлайн поради коронавирусната пандемия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Обикновено едноседмичният конгрес е в швейцарския планински курорт Давос, само че този път към 2000 политически водачи и шефове на компании ще дискутират отдалечено. Новият президент на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в не е измежду участниците за разлика от ръководителите на Германия, Израел, Индия, Република Южна Африка, Южна Корея, Франция и Япония. Администрацията на Байдън е показана от нейния основен медицински консултант Антъни Фаучи и от пратеника на Съединени американски щати за климата Джон Кери.

Държавният глава на Китай прикани в речта си страните по света "да изоставят идеологическите предубеждения ", само че не загатна Съединените щати и някогашния президент изолационист Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, нито по-глобално насочения негов правоприемник Байдън. "Всяка страна е неповторима и никоя от тях не стои над другите ", сподели комунистическият водач Си, като акцентира, че страните не би трябвало да се намесват в непознати вътрешни работи.

По мотив обвиняванията на Съединени американски щати към Китай в кражба на интелектуална благосъстоятелност и нечестни търговски практики, Си означи, че би трябвало да има "консултация и съдействие, а не спор и борба ". Той напомни, че "студена война, гореща война или софтуерна война ще навредят най-после на ползите на всички страни ".

Въпреки поръчките на новата администрация във Вашингтон, че ще се върне към многостранната дипломация и институциите на Организация на обединените нации, тя даде явен знак, че ще отстоява твърда позиция по отношение на Пекин. Миналата седмица Джанет Йелън, която е номинирана от Байдън за министър на финансите, сподели, че Съединени американски щати би трябвало да работят със съдружниците си и да подобрят стопанската система си, с цел да могат да се опълчват на несправедливите и противозаконни дейности на Китай, в това число дъмпинг, кражба на интелектуална благосъстоятелност и наложително прекачване не технологии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР