Президентът на Китай Си Цзинпин има нов слоган: Нула -

...
Президентът на Китай Си Цзинпин има нов слоган: Нула -
Коментари Харесай

Нула: Новият слоган на Китай в пропагандата му за лидерство срещу коронавируса

Президентът на Китай Си Цзинпин има нов слоган: " Нула " - задачата му да редуцира до нула броя на случаите на новия ковид. На 18 март Китай означи поврат в " националната война " против вируса, съобщавайки, че за пръв път от три месеца насам няма новозаразени с Covid-19 в централната провинция Хубей, където над 60 милиона души са затворени в домовете си като мярка за въздържане на смъртоносния вирус.

Предизвиканото от новия патоген респираторно заболяване за пръв бе засечено през декември в Ухан, столицата на Хубей, след което бързо се популяризира по света и към 28 март към този момент болести 602 262 души и погуби 27 889.

От март месец обаче център на пандемията стана Европа, до момента в който в Китай очевидно е под надзор – 5000 пациенти там към момента се лекуват, а по публични данни дребното нови случаи на ковид са импортирани извън.

Вярна ли е статистиката

Китайското държавно управление се надява скоро да разгласи, че страната се е избавила от вируса. Някои условия обаче слагат под подозрение правдоподобността на статистиката , написа немският в. " Франкфуртер рундшау ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР