Президентът на Китай Си Дзинпин се опита да успокои притеснените

...
Президентът на Китай Си Дзинпин се опита да успокои притеснените
Коментари Харесай

Един пояс – един път не е частен клуб, обяви Си Дзинпин пред 37 световни лидери

Президентът на Китай Си Дзинпин се опита да успокои обезпокоените страни по отношение на амбициозната самодейност " Един пояс - веднъж " . Той даде обещание Пекин да предотврати дългови опасности и увери, че международният инфраструктурен план " не е частен клуб ", осведомят Агенция Франс Прес, " Ройтерс " и " Блумбърг ".

Си направи коментара по време на встъпителното си слово при започване на Втория конгрес " Един пояс - веднъж ". Инициативата възражда античния Път на коприната, с цел да свържи Азия с Европа и Африка посредством големи вложения в морски, пътни и железопътни планове. Тя предлага по този начин нужната съвременна инфраструктура на разрастващите се страни, само че критици предизвестяват, че най-вече облагодетелства китайските компании, нанася вреди върху околната страна и заробва страните с задължения.

Китай отхвърля обвиняванията, че " Един пояс - веднъж " е " дългов капан " и геополитически инструмент за преобразяване на азиатския колос в световна суперсила.

" Един пояс - веднъж " не е частен клуб ", разгласи Си пред 37 международни водачи. Той означи, че би трябвало да подсигуряват комерсиалната и фискалната резистентност на всички планове, с цел да се реализиран плануваните цели.
 Снимка 420382
Източник:

От финансовото министерство на Китай оповестиха през вчерашния ден, че страната ще показа на форума работна рамка за " предварителна защита на дългови опасности " - ход, приветстван от Международния валутен фонд.

Непрозрачността към покупко-продажбите сред китайските компании и локалните държавни управления също буди паника.

" Всичко би трябвало да се прави по транспарантен метод и би трябвало да има нулева приемливост във връзка с корупцията ", прикани Си Дзинпин.

По думите му Китай ще предизвиква " зелено " развиване.
 Снимка 420379
Източник:

Според китайския водач самодейността би трябвало да докара до " първокачествен растеж " за всички. Той означи, че е належащо приемането на екологични стандарти за " отбрана на общия дом, в който живеем " . " Ние би трябвало да се придържаме към концепцията за неприкритост, зеленина и непорочност ", продължи Си Дзинпин.

Китайският водач даде обещание самодейността да помогне за в допълнение отваряне на пазарите на Китай към света.

" Един пояс - веднъж " не е геополитически инструмент, твърди Китай

През идната седмица Пекин ще е хазаин на срещата " Един пояс - веднъж "

Митата ще бъдат по-ниски и безмитните бариери ще бъдат отстранени , даде обещание той.

Лидерите на 37 страни дойдоха в Пекин за присъединяване в тридневния конгрес. Сред тях са съветският президент Владимир Путин, министър председателят на Пакистан Имран Хан и италианският министър председател Джузепе Конте, чиято страна стана първата страна от Г-7, която се причислява към самодейността.

Но европейски сили като Германия и Франция изпратиха министри. Съединени американски щати, които изпратиха почитан представител на Белия дом на първия конгрес през 2017 година, този път нямат представители от Вашингтон.
 Снимка 420380
Източник:

Си даде старт на " Един пояс - веднъж " през 2013 година Китай влага 90 милиарда $ в планове, до момента в който банки предоставиха 300 милиарда $ в заеми.

Но има и някои образци за задлъжнели страни. Шри Ланка съобщи пристанище на Китай за интервал от 99 година, откакто не може да погасява заемите си. Пакистан се нуждае от интернационална избавителна стратегия. Черна гора би трябвало да вземе мъчно решение, откакто получава огромен заем, с цел да заплати на китайска компания за построяването на нова автомагистрала.
 Китай калибрира
Китай калибрира " Един пояс-един път " и го пази от рецензии

Съединени американски щати се притесняват от непрозрачни практики на финансиране и неспазване на интернационалните правила и стандарти

" Блумбърг " показва акцентите от речта на Си Дзинпин:

Китайският водач главно употребява речта си, с цел да отговори на терзанията на Съединени американски щати, повдигнати по време на комерсиалните договаряния. Той повтори уговорката на Китай да поддържа постоянен юан, с цел да се предизвиква непоклатимост на международния пазар, да пазят интелектуалната благосъстоятелност и да отворят стопанската система си за непознати компании.

Си даде обещание да се усъвършенства инфраструктурната стратегия " Един пояс - веднъж ", с цел да се избегне задлъжняване на участващите страни. Той даде обещание да се бори с корупцията и прикани за приемане на интернационалните стандарти при провеждането на публични поръчки.

Държавният глава заяви, че Китай ще контракти съглашения с висок стандарт за свободна търговия с повече страни, основаване на механизъм за съдействие за взаимно създаване на система за ръководство и събиране на налозите към самодейността.
 За разлика от Запада Китай не притиска Сърбия, разгласи Вучич в Пекин
За разлика от Запада Китай не притиска Сърбия, разгласи Вучич в Пекин

Когато приказваме за великите сили от Запада, постоянно срещате някакъв напън

Си прикани да се употребяват специфични заеми, фондове и финанси за инфраструктурни планове от разнообразни организации, с цел да се поддържат плановете към самодейността. Той даде обещание Китай да редуцира по този начин наречения " отрицателен " лист, с цел да се поощрят задграничните вложения.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че " скоро " президентът на Китай ще му гостува в Белия дом. Американският водач не разкри по кое време ще е визитата на Си Дзинпин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР