Президентът на Китай Си Дзинпин откри най-дългия морски мост в

...
Президентът на Китай Си Дзинпин откри най-дългия морски мост в
Коментари Харесай

В Китай откриха най-дългия морски мост в света

Президентът на Китай Си Дзинпин откри най-дългия морски мост в света, който свързва Хонконг, Макао и континенталната част на Китай, оповестява Агенция Франс Прес.

Осведомителната организация отбелязва, че Пекин се пробва да ускори контрола над полуавтономните територии.

Си публично откри моста на гала на ново пристанище в китайския град Чжухай. На церемонията участваха ръководителите на Хонконг и Макао.

" Официално разгласявам моста Хонконг-Чжухай-Макао за открит ", съобщи Си Дзинпин. После зад него на великански екран бе излъчено видео с фойерверки над огромния мост. Церемонията се организира на закрито. Веднага по-късно президентът напусна подиума. Той не произнесе тирада пред присъстващите.

Мостът е с дължина 55 километра. Той включва и подводен тунел. Това е вторият огромен инфраструктурен план, който свързва Хонконг с Китай в границите на няколко седмици. През предишния месец беше открита високоскоростна железопътна връзка.

Критици сигнализират, че новият мост е още един метод за консолидираното на Хонконг в Китай.

Мостът ще бъде отворен в сряда. Строителството му стартира през 2009 година, само че реализирането на плана е забавено поради преразход, корупция и смъртни случаи със строителни служащи (18 души).

Според Би Би Си мостът коства към 20 милиарда $.

Мостът, който е планиран да устоя на трусове и тайфуни, е построен с 400 000 тона стомана, задоволително за строителството на 60 Айфелови кули.

Около 30 километра от моста минава през делтата на Перлената река. За да се разреши на корабите да минават, сектор от 6,7 километра е подводен тунел, построен сред два изкуствени острова.

Обикновено дистанцията от Чжухай до Хонконг се взема за към 4 часа, само че в този момент с моста се редуцира до 30 минути.

В Хонконг не се организира гала по откриването на моста. Жителите на полуавтономната територия ще получават лиценз за прекосяване по моста до китайския град с автомобил, в случай че покрият някои критерии, в това число заемат избрани позиции на държавното управление или са създали огромен принос за благотворителни организации в южната провинция Гуандун.

Повечето хора ще би трябвало да пътуват по моста с рейсове.

Някои хонконгски медии оповестяват, че камери ще наблюдават физическото положение на водачите на рейсове, в това число ще им бъде изпращан сигнал, в случай че се прозяват повече от три пъти за 20 секунди.

Китай твърди, че има най-дългия мост в света - Danyang-Kunshan Grand Bridge. 164-километровият виадукт е част от високоскоростно железопътно трасе. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР