Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков обяви извънредно положение в Бишкек

...
Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков обяви извънредно положение в Бишкек
Коментари Харесай

Киргизстан въведе извънредно положение

Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков разгласи изключително състояние в Бишкек и заповяда войски да бъдат ситуирани по улиците на столицата. Това оповестиха от, като прецизираха, че изключителното състояние, което включва вечерен час и строги ограничавания във връзка с сигурността, като те влизат в действие от 20 ч. през днешния ден до 8 ч. на 21 октомври, оповестява " Ройтерс ".
В заповедта му не се споделя какъв брой бойци ще бъдат ситуирани, само че им е било подредено да употребяват военни транспортни средства, да изградят контролни пунктове и да предотвратяват въоръжени конфликти.
 Президентът на Киргизстан разпусна държавното управление Президентът на Киргизстан разпусна държавното управление
Президентът на Киргизстан подписа декрет за оставката на държавното управление и министър-председателя, оповестява пресслужбата. Освободените чле...
По-рано, че е подготвен да подаде оставка, откакто бъде назначен нов кабинет, до момента в който политиците търсеха излаз от властовия вакуум, който накара Москва да приказва за задължението на Русия да подсигурява непоклатимост в някогашната руска република.
Опозиционните групи се скараха между тях, откакто тази седмица завзеха държавни здания и принудиха анулацията на противоречивите изборни резултати.
Опозицията е разграничена сред 11 партии, които съставляват кланови ползи в страна, която към този момент видя двама президенти, свалени от национални протести от 2005 година насам.
Русия дефинира обстановката в Киргизстан, който граничи с Китай и е хазаин на съветска военна база, като " неразбория и безпорядък ".
 Сагата Атамбаев още не е решена Сагата " Атамбаев " още не е решена
Ситуацията към някогашния киргизстански президент Алмазбек Атамбаев остава неразбираема, след противоречащи си медийни информации по отношение на случв...
Кризата тества въздействието на Кремъл да оформя политиката в някогашната му руска сфера на въздействие, в миг, когато сред Армения и Азербайджан избухнаха сражения, а Беларус също беше обхванат от митинги, разяснява " Ройтерс ".
След като принудиха държавното управление да подаде оставка и изборната комисия да анулира резултатите от парламентарните избори в неделя, досега опозиционните групи в Киргизстан не съумяха да се договорят кой да управлява краткотрайно държавно управление до производство на нови избори.
Като цяло спорът след изборите в централноазиатската страна се подхранва от ожесточената борба сред някогашните съдружници - президента Жеенбеков и неговия предходник, наскоро освободен от пандиза от свои последователи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР