Президентът на Кипър Никос Анастасиадис предложи лятната си резиденция в

...
Президентът на Кипър Никос Анастасиадис предложи лятната си резиденция в
Коментари Харесай

Президентът на Кипър предложи лятната си резиденция за изолирани за коронавирус

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис предложи лятната си резиденция в планините Троодос, за карантина на всички, които са били в контакт със инфектирани хора, само че не демонстрират признаци на Covid-19, оповестяват кипърски медии.

След съвещанието на кабинета, министърът на опазването на здравето Константинос Йоано сподели, че държавните жилища в Троодос дружно с резиденцията на президента ще одобряват хора, които могат да бъдат инфектирани от новия ковид.

Йоаноу съобщи, че три дами, които сега са в карантина в болница в Лимасол, които са тествани негативно за вируса Covid-19, ще бъдат трансферирани в Троодос.

Йоаноу съобщи, че държавното управление ще употребява държавна благосъстоятелност, откакто някои общности възразиха против хора с карантина в своите региони.

Здравният министър добави, че по време на съвещанието на кабинета Анастасиадис предлага да се употребяват елементи от президентската резиденция, в случай че е належащо, предложение, което е признато.

" Той предава обръщение на всички и на общностите, когато първият жител на републиката обезпечава настаняване в дома си за отмора, с цел да се употребява за ограничение на хора, които са безсимптомни. Това е образец, който би трябвало да следвате ", добавя Йоаноу.

Кипърските управляващи в петък оповестиха, че краткотрайно затварят четири от осемте пропускателни пункта през линията за преустановяване на огъня на острова в напъните да предотвратят експлоадирането на ковид в Кипър.

" За по-ефективен надзор върху входните пунктове, употребата на пропускателните пунктове на улица " Ледра ", " Астромерит ", " Лефка " и " Дериния " краткотрайно са спрени за седем дни ", съобщи министърът на опазването на здравето.

След съвещание на кабинета за разискване на ковид, Йоано сподели, че затварянето е мярка за отбрана на " двете общности ".

Кипър е разграничен сред кипърските гърци на юг - страна членка на Европейски Съюз - и кипърските турци на север, окупиран от Турция от 1974 година в отговор на прелом, провокиран от Атина. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР