Президентът на Кипър Никос Анастасиадис и новоизбраният лидер на кипърската

...
Президентът на Кипър Никос Анастасиадис и новоизбраният лидер на кипърската
Коментари Харесай

Преговори! Ще отворят ли Анастасиадис и Татар нова страница по Кипърския въпрос

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис и новоизбраният водач на кипърската турска общественост Ерсин Татар ще се срещнат допустимо най-скоро със съдействието на задачата на Организация на обединените нации в Никозия. Очаква се и самодейността на генералния секретар на Организация на обединените нации за обновяване на договарянията по Кипърския въпрос.

Поканата за първа среща за опознаване бе отправена от Никос Анастасиадис, който през днешния ден поздрави по телефона Ерсин Татар с избора му за водач на кипърската турска общественост. Ерсин Татар е приел поканата.

Необходимите дейности за срещата на водачите на двете кипърски общности ще бъдат подхванати от задачата на Организация на обединените нации в Никозия.

В документално изказване през днешния ден президентът Анастасиадис изрази също по този начин своята подготвеност и увереност неотложно да отговори на идната самодейност на генералния секретар на Организация на обединените нации за разрешаване на Кипърския проблем въз основа на резолюциите на Организация на обединените нации и правилата на Европейски Съюз.

В първата си тирада след успеха нощес Татар съобщи, че е подготвен да седне на масата за договаряния и да постави завършек на Кипърския въпрос „ въз основа на факти” и на новите политически, стопански и обществени действителности в района.

60-годишният десен националист Ерсин Татар стана петият водач на кипърската турска общественост - така наречен президент на приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република, спечелвайки балотажа в неделя с 51.69% от гласовете.

На гала през днешния ден той публично получи мандата си и увери, че ще извърши „ своя дълг за щастието и благосъстоянието” на страната и народа си.

Татар ще постави клетва в така наречен парламент след обнародването на решението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР