Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев уволни правителството. Той се оплаква,

...
Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев уволни правителството. Той се оплаква,
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан уволни правителството

Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев уволни държавното управление. Той се оплаква, че " позитивните промени не са реализирани " в богатата на нефт страна, осведоми Агенция Франс Прес.

" В доста сфери на стопанската система, макар приемането на доста закони и решения на държавното управление, не са реализирани позитивни промени ", означи президентът в известие.

Въпреки че някои министри ще бъдат назначени още веднъж, решението бележи завършек на държавното управление на премиера Бакитжан Абдирули Сагинтаев, което пое властта през 2016 година

55-годишният беше обсъждан от някои анализатори като част от преход към ново ръководство на страната. 78-годишният Назарбаев ръководи страната от близо три десетилетия.

Страната към момента не може да се възвърне от срутва на цените на петрола през 2014 година и глобите на Запада против основния сътрудник Русия.

Растежът на Брутният вътрешен продукт най-вече е поради суровините. Но държавното управление и Националната банка не съумяха да основат действителни тласъци и принадлежности за първокачествен напредък на стопанската система , акцентира Назарбаев.

Той подлага на критика държавното управление, че не е съумяло да осъществя държавни стратегии за повдигане на виталния стандарт.

Реалните приходи на популацията не са се нараснали. Делът на разноските за храна от фамилния бюджет пораства, предизвести президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР