Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев разказа, че по време на

...
Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев разказа, че по време на
Коментари Харесай

Токаев разказа за реалните цели на бандитите, завзели летището на Алма-Ата

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев описа, че по време на януарските протести летището в Алма-Ата е било завладяно, с цел да се обезпечи прекосяване към града на бойците, пристигнали в Казахстан под прикритието на гастарбайтери. Той е представен от „ Хабар 24 “.

Токаев се базира на показанията, получени в хода на следствието, което смята, че хората, които са взели участие в безредиците, са долетяли особено за това „ от един централноазиатски град “, без да го посочват. „ Това бяха подготвени боевици, които дохвърчаха под прикритието на гастарбайтери, те бяха прекарани през граничните пунктове за надзор на летището, пуснати в града и започнаха да управляват интервенцията “, отбелязва Токаев.

По-рано съветският заместник-министър на външните работи Олег Сиромолотов сподели, че опитът, насъбран по време на мироопазващата задача, ще бъде оценен за възможни случаи на бъдеща превантивна приложимост при сходни събития в други страни.

„ Заедно с нашите казахстански сътрудници и нашите съдружници от ОДКБ опитът от сполучливата мироопазваща интервенция ще бъде деликатно оценен, в това число за предприемане на превантивни ограничения при положение на опити за повтаряне на сходни „ заприказва “ в други страни от зоната на отговорност на ОДКБ “, сподели дипломатът.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР