Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев предложи провеждането на референдум за

...
Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев предложи провеждането на референдум за
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан предложи референдум за конституционна реформа

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев предложи провеждането на референдум за конституционна промяна, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие на канцеларията на президента.

Тази година Токаев предложи да бъдат направени промени на конституцията, които да доведат до децентрализиране на вземането на решения в богатата на нефт централноазиатска страна.

" За последно механизмът на референдума беше употребен през 1995 година при приемането на актуалната конституция. Следва да се означи, че всичките четири предходни ремонти на конституцията постоянно бяха одобрявани посредством гласоподаване в Народното събрание. За първи път конституционната промяна ще бъде осъществена посредством всенародно гласоподаване, което ще подчертае нейния общонационален темперамент ", написа в своя канал в " Телеграм " държавният секретар на Казахстан Ерлан Карин, представен от ТАСС. Той означи, че конституционната промяна ще усъвършенства салдото сред управляващите, ще разшири присъединяване на народа в ръководството и ще ускори отбраната на конституционните права на жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР