Президентът на Казахстан Касъм Жомарт-Токаев подписа указ за въвеждане на

...
Президентът на Казахстан Касъм Жомарт-Токаев подписа указ за въвеждане на
Коментари Харесай

Заради протести: Въвеждат извънредно положение в Казахстан

Президентът на Казахстан Касъм Жомарт-Токаев подписа декрет за въвеждане на изключително състояние в Алмати и в Мангистауска област за две седмици, предадоха международните организации, представени от 24 часа. Извънредното състояние ще е в действие от 5 януари от 1,30 ч. до среднощ на 19 януари.

Мярката се вкарва поради всеобщите митинги, разразили се в тези обитаеми места поради увеличение на цените на горивата. Протестите даже прераснаха в принуждение и конфликти със силите на реда. Те започнаха на 2 януари, откакто на 1 януари цената на втечнения природен газ се усили на 120 тенги (0,27 долара). Демонстрантите настояха тя да бъде намалена на 50-60 тенги (0,11-0,13 долара). Президентът поръча на държавното управление да прегледа незабавно обстановката.
Масовите митинги в Казахстан смъкнаха цената на газа
Казахстан понижи цената на втечнения газ до 50 тенге (0,11 долара) за литър, колкото желаеха протестиращите в Мангистауската област, изл...
Прочети повече
Правителствена комисия дойде в Актау в Мангистауска област, един от градовете, в които имаше митинги. Днес след среща с протестиращите комисията разгласи понижаване на цените на втечнения природен газ на 50 тенги за литър в Мангистауска област.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР