Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев подписа указ за новия състав

...
Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев подписа указ за новия състав
Коментари Харесай

Казахстан има ново правителство

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев подписа декрет за новия състав на държавното управление на републиката. По-рано той назначи за министър-председател Алихан Смаилов, който преди този момент беше първи вицепремиер. Някои от членовете на предходния кабинет резервираха постовете си, други бяха нараснали, съобщи РИА Новости.

Бившият вицепремиер Роман Скляр получи поста първи вицепремиер, а вицепремиерът Йерали Тугжанов резервира мястото си. Бахит Султанов остава министър на търговията и интеграцията. Министерството на информацията и общественото развиване на Казахстан беше управлявано от някогашния заместник-началник на ведомството Аскар Умаров, някогашният началник на правосъдната гилдия по административни каузи на Върховния съд Канат Мусин стана министър на правораздаването, работата на министерството на опазването на здравето ще се управлява от някогашния зам.-министър Ажар Гиният.

Министерството на промишлеността и развиването на инфраструктурата се ръководеше от някогашния първи заместник-началник на ведомството Каирбек Ускенбаев, а Министерството на културата и спорта от някогашния първи заместник-началник на президентската администрация Даурен Абаев. Алибек Куантиров, някогашен заместник-министър, стана министър на националната стопанска система. Ресорите си резервираха министърът на финансите Йерулан Жамаубаев, министърът на цифровото развиване, нововъведенията и аерокосмическата промишленост Багдат Мусин, министърът на екологията, геологията и естествените запаси Серикали Брекешев, министърът на образованието и науката Асхат Аймагамбетов. Освен това министърът на труда и обществената отбрана на популацията Серик Шамкенов и ръководителят на Министерството на изключителните обстановки Юрий Илин останаха на предходните си постове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР