Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев подписа указ, с който одобрява

...
Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев подписа указ, с който одобрява
Коментари Харесай

Казахстан има нов премиер

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев подписа декрет, с който утвърждава състава на новото държавно управление. На поста министър-председател е назначен Алихан Смаилов.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мухтар Тлеуберди, министърът на защитата Мурат Бектанов и министърът на вътрешните работи Ерлан Тургумбаев резервират постовете си.

Смаилов съобщи, че главното му обвързване е да обезпечи макроикономическа непоклатимост и да понижи инфлацията в страната. " Всички законни претенции на жителите ще бъдат взети под внимание и изпълнени ", сподели министър председателят.

Токаев насочи рецензия към своя 81-годишен наставник Нурсултан Назарбаев, който остава авторитетна мощ в Казахстан, заявявайки, че ръководството му е основало " пласт от богати хора, даже и по интернационалните стандарти ".

" Основната задача на мироопазващите сили на ОДКБ завърши сполучливо. След два дни ще стартира поетапно евакуиране на обединявания мироопазващ контингент. Процесът ще отнеме не повече от 10 дни ", сподели Токаев по време на съвещание, излъчено директно по държавната телевизия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР