Президентът на Израел Ревен Ривлин възложи на бившия военачалник Бени

...
Президентът на Израел Ревен Ривлин възложи на бившия военачалник Бени
Коментари Харесай

Бени Ганц ще съставя новото израелско правителство

Президентът на Израел Ревен Ривлин разпореди на някогашния пълководец Бени Ганц образуването на нова ръководеща коалиция и извеждането на Израел от най-дългата политическа невъзможност в неговата история.
На конференция в Йерусалим Ривлин прикани политическите партии да създадат " отстъпки ", а Ганц даде обещание " да се опита да сформира държавно управление на демократичния съюз ", съобщи Агенция Франс Прес.
След изборите на 17 септември министър председателят Бенямин Нетаняху се опита да образува коалиция, само че най-после се отхвърли.
Във вторник Ривлин уточни, че публично ще разпореди на Ганц задачата.
Ганц ще има 28 дни за сформиране на държавно управление и в случай че той също се провали, Ривлин може да изиска от Народното събрание да се споразумее за различен претендент за министър председател. Ако и по-късно също не може да се сформира ново държавно управление, Израел може да се изправи пред следващите избори - третите си за интервал от година.
" Трябва да се държим отговорно към израелските жители и да избегнем нови избори ", сподели Ганц и добави, че в неговата коалиция ще има място за " всички детайли на израелското общество ".
Преговарящите от синьо-бялата партия на Ганц и партията на Нетаняху Ликуд ще се срещнат в четвъртък.
Правителство на единството може би е единственият метод да се избегне връщането към урните.
Израелският президент даде обещание, че ще направи всичко допустимо, с цел да избегне трети избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР