Президентът на Израел Реувен Ривлин възложи официално на парламента да

...
Президентът на Израел Реувен Ривлин възложи официално на парламента да
Коментари Харесай

Израелският парламент трябва да определи нов премиер, за да се избегнат нови избори

Президентът на Израел Реувен Ривлин разпореди публично на Народното събрание да дефинира нов министър-председател, с цел да се изведе страната от политическата невъзможност и да се избегнат нови избори, съобщи Франс прес.

" В период от 21 дни, считано от през днешния ден, задачата да повдигнат персона, която да сформира държавно управление, е в ръцете на членовете на Кнесета (парламента) ", съобщи президентът пред парламентаристите в Ерусалим.

Съгласно израелското законодателство всеки от 120-те депутати в Кнесета може да се опита да събере в посочения период подписите на 61 парламентаристи, с цел да получи от президента мандат да образува държавно управление. Ако това не стане, страната ще се озове пред нова рецесия и нови избори.

Президентът натовари Народното събрание със задачата да уточни нов министър председател, откакто сегашният министър-председател Бенямин Нетаняху, а след това и основният му конкурент Бени Ганц, върнаха връчения им мандат, защото не съумяха да договорят коалиция, която да им обезпечи болшинство в Кнесета.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР