Президентът на Израел Реувен Ривлин възложи официално на парламента да

...
Президентът на Израел Реувен Ривлин възложи официално на парламента да
Коментари Харесай

Израелският президент към Кнесета: Определете нов премиер

Президентът на Израел Реувен Ривлин разпореди публично на Народното събрание да дефинира нов министър-председател, с цел да се изведе страната от политическата невъзможност и да се избегнат нови избори, съобщи Агенция Франс Прес.

"В период от 21 дни, считано от през днешния ден, задачата да повдигнат персона, която да сформира държавно управление, е в ръцете на членовете на Кнесета (парламента) ", съобщи президентът пред парламентаристите в Ерусалим.

Бени Ганц: Не съумях да сформира ново израелско държавно управление

Съгласно израелското законодателство всеки от 120-те депутати в Кнесета може да се опита да събере в посочения период подписите на 61 парламентаристи, с цел да получи от президента мандат да образува държавно управление. Ако това не стане, страната ще се озове пред нова рецесия и нови избори.

Президентът натовари Народното събрание със задачата да уточни нов министър председател, откакто сегашният министър-председател Бенямин Нетаняху, а след това и основният му конкурент Бени Ганц, върнаха връчения им мандат, защото не съумяха да договорят коалиция, която да им обезпечи болшинство в Кнесета.

Нетаняху върна връчения му от президента мандат за сформиране на ново държавно управление

Бени Ганц и Бенямин Нетаняху



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР