Президентът на Израел Реувен Ривлин възложи на действащия десен премиер

...
Президентът на Израел Реувен Ривлин възложи на действащия десен премиер
Коментари Харесай

Президентът на Израел даде на Нетаняху мандат да състави следващото правителство

Президентът на Израел Реувен Ривлин разпореди на настоящия десен министър председател Бенямин Нетаняху да сформира идващото държавно управление след неуспеха на договарянията за необятна коалиция с центристкия му противник Бени Ганц, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Засега Нетаняху, с партията си Ликуд и други десни съдружници и религиозни партии, може да разчита на 55 места в 120-местния парламент при нужни за болшинство 61.

Бени Ганц, с партията си "Синьо и бяло " и леви и арабски обединения, може да събере 54 места.

"С най-хубави шансове (за сформиране на кабинет) е Нетаняху с поддръжката на 55 депутати. Ганц има 54, само че 10 от тези 54 обявиха, че няма да вземат участие в държавното управление ", сподели Ривлин на конференция в наличието на Нетаняху.

Десет депутати от арабската Обединена листа, която стана трета парламентарна мощ след изборите на 17 септември, бяха подкрепили кандидатурата на Бени Ганц за министър председател, само че без да се ангажират с присъединяване в идващото държавно управление.

Нетаняху разполага с 28 дни да сформира идващото държавно управление, с опция този период да се удължи с още 14 дни.

Той незабавно изиска от Ганц да се причисли към него в състава на държавно управление на националното единение, съобщи Франс прес.

"Мисля, че ние би трябвало да съставим държавно управление на националното единение дружно ", сподели Нетаняху, обръщайки се към Ганц.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР