Президентът на Израел Рeувен Ривлин очаквано възложи на премиера Бенямин

...
Президентът на Израел Рeувен Ривлин очаквано възложи на премиера Бенямин
Коментари Харесай

Нетаняху получи мандат да състави новото правителство

Президентът на Израел Рeувен Ривлин предстоящо разпореди на премиера Бенямин Нетаняху да сформира държавно управление, съобщи Асошиейтед прес.

Водачът на партия " Ликуд " разполага с 42 дни да образува съдружно държавно управление. Партията му дружно с нейните десни съдружници завоюва болшинството от местата на парламентарните избори на 9 април.

Тази седмица Ривлин организира съвещания с партийните водачи, с цел да чуе рекомендациите им кой да бъде идващият министър-председател. " След съвещания с ръководителите и представители на партиите, влезнали в Народното събрание, 65 парламентаристи (от 120) предложиха вас ", сподели президентът на Нетаняху, откакто подписа указа, с който му разпорежда да сформира бъдещото държавно управление.

През идващите седмици Нетаняху ще би трябвало да контракти съдружни покупко-продажби с сътрудниците си, които ще се борят за значимите и авторитетни постове в кабинета.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Абонамент


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР