Президентът на Италия Серджо Матарела официално натовари Джузепе Конте да

...
Президентът на Италия Серджо Матарела официално натовари Джузепе Конте да
Коментари Харесай

Джузепе Конте получи мандат да състави правителство на Италия

Президентът на Италия Серджо Матарела публично натовари Джузепе Конте да сформира новото държавно управление на страната. Срокът е до края на другата седмица. Конте акцентира, че цели остават принадлежността към северноатлантическото пространство и привързаността към европейската интеграция.

Джузепе Конте се срещна с президента Матарела в двореца Куиринале, където одобри мандата за сформиране на държавно управление.
Джузепе Конте, министър-председател на Италия: Още през днешния ден стартирам съвещания с всички парламентарни групии по-късно ще сформира стратегия с политическите сили, които са подкрепили новия политически план.Това е моментът за нов сезон на промени и вяра, на отговори и сигурност.
Конте е 55 годишен, правист, излъчен от популисткото Движение Пет звезди. Управляващата коалиция е лявоцентристка и сплотява довчерашни противници с към момента неизгладени разлики - Демократическата партия и Пет звезди. Постът вицепремиер да вземем за пример е мечтан и от двете обединения.

Рикардо Аноардо, гражданин на Верона: Не мисля, че ще устоят дълго, тъй като разликите им са явни, има огромни разлики в политическите стратегии на двете партии.
Става дума за държавно управление по нужда, най-много, с цел да се спре Матео Салвини чиято крайнодясна Лига остана в съпротива и с цел да се избегнат предварителни избори от които всички се опасяват, написа италианската преса.

Според анализатори за първи път италианско държавно управление минава от крайнодясно към ляво, без да се отива до урните и то с еднакъв министър председател. И всичко това за 20-ина дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР