Президентът на Италия, членове на италианското правителство и футболисти от

...
Президентът на Италия, членове на италианското правителство и футболисти от
Коментари Харесай

В Генуа започна траурната церемония за жертвите на рухналия мост

Президентът на Италия, членове на италианското държавно управление и футболисти от двата най-големи генуезки футболни клуба – " Дженоа " и " Сампдория " – бяха посрещнати с овации през днешния ден на траурната гала с държавни почести за жертвите на рухналия мост Моранди, в деня на народен печал, съобщи ДПА.

Снимка: Reuters

Заради траура италианската футболна лига отсрочи мачовете, планувани за уикенда.

Снимка: Reuters

Най-силни овации получиха популистките водачи и вицепремиери Матео Салвини и Луиджи Ди Майо, както и президентът Серджо Матарела, който преди церемонията беседва няколко минути със фамилиите на жертвите, прибавя ДПА.

Снимка: Reuters

Италианската организация Анса заяви тази заран, че още три тела са били открити под отломките от рухналия мост в Генуа, с което жертвите от нещастието стават 41.
Италия в печал: 41 жертви след сриването на моста в Генуа Официалната погребална гала ще се излъчва онлайн по националното радио и телевизия на Италия
Пожарникари са разкрили телата на деветгодишно момиченце и родителите му в колата им, която е била смазана от рухналия мост. Анса прецизира, че равносметката за 41 жертви към момента не е публична, защото телата би трябвало да бъдат разпознати.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР