Президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго заяви, че се

...
Президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго заяви, че се
Коментари Харесай

Президентът на Италианския комитет: Почти сме засрамени, че сега се занимаваме със спорта

Президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго съобщи, че се усеща съвсем компрометиран, че се постанова да се занимава със спорта в обстановката, в която се намира страната поради епидемията от ковид.

“Свикването с неналичието на спорт е проблем за мнозина. Това обаче е нещо странично, като даже тази дума е смекчена, имайки поради изживяваното от нас. Почти се усещаме засрамени, че се занимаваме с това. В момента има други изключителни обстановки и проблеми, като всички индикации, които могат да оказват помощ със прекъсването на вируса, би трябвало да бъдат почетени. Все отново можем да помогнем на хората да живеят по-добре през този интервал. Например, мисля си за акция, която да подкани хората да правят физическа интензивност в домовете си.
#CONI President Giovanni Malagò has revealed that he feels a bit “ashamed” to be dealing with sports in a national emergency. “There are more important things than football”. #SerieA #CoronavirusItalyhttps://t.co/296SSi8beG pic.twitter.com/pwJ3GFu1hw
— footballitalia (@footballitalia) March 11, 2020 Не желая да приказвам за Серия “А”. Мога да ви кажа какво стана в неделя, когато трябваше да зареждам батерията на телефона си три пъти, с цел да отговоря на всички повиквания на президентите на тимовете. Какво да вършим, да стопираме ли? Имаше спортове като волейбола, които стопираха при дамите, само че се играха при мъжете, или пък други, където се вдимаха разнообразни решения по отношение на дивизията. Казах им: “Господа, това не е възможно”. Има единствено едно решение и би трябвало да го вземем дружно. Дали всичко това ще е от изгода за някаква смяна? Разбира се, нещата ще се трансформират. Това ще предизвика религия в съзнанието на хората, че има и по-важни неща от футбола”, разяснява Малаго пред “Гадзета дело спорт”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР