Президентът на Италианската асоциация на професионалните футболисти, Дамиано Томази, коментира

...
Президентът на Италианската асоциация на професионалните футболисти, Дамиано Томази, коментира
Коментари Харесай

Сезонът в Серия А може да приключи още днес

Президентът на Италианската асоциация на професионалните футболисти, Дамиано Томази, разяснява опцията за привършване на сезона. Босът призна, че в понеделник ще се организира конферентен диалог, на който е допустимо да се вземе решение за преустановяване на акцията. Първоначално тя бе спряна до 3-ти април, само че спортният министър, Винченцо Спадафора, разгласи, че паузата ще се удължи с месец.

"След като чухме изказването на министъра, си мисля, че сезонът може и да завърши тук. Необходимо е да се оправим с казуса за преустановяване на сезона от спортна позиция ", съобщи Томази.

"Ние сме разполагаем да си свършим работата, само че първо би трябвало да сме наясно дали ще играем или не. Приоритет в този момент е здравето. Чух, че някои тимове желаят да играят, само че следваме протокола на здравната федерация. Моментът е сложен. Въпросът с финансовата резистентност също е на дневен ред. Искаме да запазим икономическия баланс ", добави босът.

"Относно тематиката с намаляването на заплатите, нашето предпочитание е да обединим всички клубове към едно общо решение по въпроса. Все отново, в случай че няма разногласия сред клубове и играчи, не се постанова да се намесваме. Ако са намерили консенсус между тях, това е добре ", съобщи Томази.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР