Президентът на Испанския олимпийски комитет Алехандро Бланко не се съмнява,

...
Президентът на Испанския олимпийски комитет Алехандро Бланко не се съмнява,
Коментари Харесай

Президентът на Испанския олимпийски комитет не се съмнява, че Игрите в Токио 2021 г. ще се проведат

Президентът на Испанския олимпийски комитет Алехандро Бланко не се съмнява, че Игрите в Токио 2021 година ще се проведат, макар опасенията по отношение на квалификациите и Олимпийското село. Глобалната пандемия от ковид докара до отсрочване на Олимпиадата през 2020-а с година - до 23 юли - 8 август 2021-а.

" Събирането на спортисти от 206 страни след тази здравна и икономическа рецесия ще бъде знак, че сме минали най-лошото. Те ще бъдат най-честваните Игри в историята ", сподели Бланко в изявление за испанския вестник " Diario AS ".

" Първият проблем ще бъде възобновяване на естествения метод на живот във всички страни, а вторият, че интернационалните федерации дефинират дати за квалификационните шампионати, които към момента не са извършени. Към днешна дата календарите не изменени напълно, а когато това стане верните санитарни условия може да не са налице и спортисти от други страни няма да бъдат допускани ", добави Бланко.

Друг евентуален проблем за идната година е Олимпийското село, защото доста от жилищата му към този момент са продадени и следва да бъдат продоставени на притежателите им през октомври.

Но Бланко поддържа Япония за разрешаване на обстановката.

" Около 20 000 души би трябвало да спят там. Не мога да си показва игри без олимпийско село. Не се колебая, че ще има олимпиада през идната година. Да се слага под въпрос датата в този момент е все едно да изпратите отрицателно обръщение, тъй като науката ще победи ковид по-скоро, в сравнение с по-късно ", сподели още президентът на испанския олимпийски комитет.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР