Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас се оттегли от

...
Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас се оттегли от
Коментари Харесай

Президентът на Ла Лига подаде оставка с идеята да поиска нов мандат

Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас се отдръпна от поста си, подавайки оставка в понеделник. Ходът му е подбуден от желанието да се кандидатира за преизбиране.

Той управлява организацията от 2013 година, когато размени на поста Хосе Луис Астиасаран. Настоящият мандат на Тебас би трябвало да изтече през октомври 2020 година

" Реших да се откажа от ролята си на президент, тъй че да стартира нов изборен развой, който считам да проведа, и се надявам да получа поддръжка, с цел да остана още четири години ", заяви Тебас в " Туитър ".

Президентът на Ла Лига стимулира решението си с обстоятелството, че края на мандата през 2020 година и изборите ще бъдат прекомерно близо до провеждането на новия търг за телевизионните права на испанския шампионат. Според 57-годишния Тебас обстановката в Ла Лига има отношение и към извършените парламентарни избори в Испания.

" В страната стартира нов политически мандат, а също по този начин в Европейския парламент ще бъдат препоръчани закони, които засягат нашата организация и ползите ни. Смятам, че не е добре за Ла Лига всичко това да се случва при изтичащ мандат, би трябвало да имаме дълготрайна тактика и сигурност от най-малко четири години ", сподели още Тебас.

Очаква се изборите за президент да бъдат извършени в идващите седмици. През ноември Тебас към този момент разгласи, че чака през идната година приходите от телевизионни права да доближат 2 милиарда евро. Президентът на Ла Лига си сложи за цел да настигне по доходи британският шампионат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР