Президентът на Испанската футболна федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес заяви в

...
Президентът на Испанската футболна федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес заяви в
Коментари Харесай

Испанската футболна федерация подпомага клубове със заеми

Президентът на Испанската футболна федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес съобщи в сряда, че ще обезпечи заеми на клубове от по-ниските равнища на локалния футбол поради пандемията от ковид, като повтори, че надява сезонът да бъде приключен.

Освен това той сподели в онлайн конференция, че има предпочитание да беседва с Ла Лига, която управлява първите две дивизии, по отношение на подпомагането на клубовете. Рубиалес сподели, че полупрофесионалните и непрофесионалните клубове при мъжете и дамите навън и закрито “ще получат заеми, които ще доближат 4 млн. евро според от техните заплати”. Той добави, че заемите ще бъдат безлихвени и могат да бъдат изплатени в границите на две години. Някои клубове обмислят опцията да вкарат почасовата работа в опит да компенсират неналичието на доходи.

Рубиалес изрази вяра, че помощта ще предотврати толкоз фрапантни ограничения. “Говорим за 4 млн. евро за по-долните равнища на испанския футбол, само че има и професионален футбол, към който би трябвало да се обърнем. Ако Ла Лига желае да беседваме, е време да създадем сметките. Работихме за обезпечаването на финанси на стойност 500 млн. евро”, сподели той. Президентът на РФЕФ добави, че федерацията е подготвена “да седне на масата за диалози и да разиска разновидностите за финансиране на клубове, които ще имат проблеми в бъдеще”.

“Ако сезонът не завърши до 30 юни, което е по-вероятно, ще има клубове, които няма да получат 100% от парите, идващи от телевизионни права”. Той показа, че може да обезпечи 500 млн. евро “за първодивизионни и втородивизионни клубове, които се нуждаят от 15-20 млн. евро сега”. Рубиалес повтори, че сезонът ще бъде възобновен “когато това е възможно”, само че означи, че “иска да даде на клубовете, борещи се за оцеляване, шансът да се спасят, и на тези в борба за промоция – подобен да я спечелят”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР