Президентът на Испанската футболна федерация (РФЕФ) Анхел-Мария Вияр е отстранен

...
Президентът на Испанската футболна федерация (РФЕФ) Анхел-Мария Вияр е отстранен
Коментари Харесай

Отстраниха за година шефа на испанския футбол

Президентът на Испанската футболна федерация (РФЕФ) Анхел-Мария Вияр е отхвърлен от поста и със възбрана да извършва длъжността си за период от една година откакто беше упрекнат в корупция и задържан, оповестяват испански медии.

Решението на Върховния състезателен съвет на Испания е предварителна и защитна мярка, до момента в който трае инспекцията и има за цел да ограничи опциите за въздействие от всички страни. Тази мярка не е дефинитивна и може да бъде променяна - като период и като тежест на наказването, според от хода на инспекцията.

Вияр, някогашен полузащитник на " Атлетик " Билбао и испанския народен тим, е президент на испанската централа от 29 години, както и вицепрезидент на УЕФА и ФИФА.

Той, синът му Горка и още двама членове на изпълнителния комитет на федерацията, бяха арестувани на 18 юли по обвинявания като незаконно сдружаване, нелегално заграбване на средства и подправяне на документи. Самият Вияр отхвърли всички сходни обвинявания.

Хуан Падрон, един от другите трима задържани дружно с Вияр, също получава една година наказване да не извършва управнически функционалности в системата на футбола.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР