Президентът на Иран осъди присъствието на американските въоръжени сили в

...
Президентът на Иран осъди присъствието на американските въоръжени сили в
Коментари Харесай

Рохани: US войски в региона са риск за сигурността

Президентът на Иран осъди наличието на американските въоръжени сили в района като риск за сигурността и стабилността, съобщи ИРНА.

На среща с иракския външен министър Фуад Хюсеин късно в събота той добави:

" Днес ние считаме единството сред шиитите, както и взаимоотношението сред разнообразни секти, в това число шиитите и сунитите, за главен принцип. Ние заставаме паралелно с държавното управление и народа на Ирак, с цел да спомогнем за насърчаването на единството и солидарността на Ирак ", сподели той.
 Рохани разгласи победа над Тръмп в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Рохани разгласи победа над Тръмп в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

" Величието на Америка се срина тъкмо както световната надмощие "

Отбелязвайки, че иранското държавно управление и хората считат Ирак за собствен другар, Рухани сподели: " Винаги сме подкрепяли иракския народ и законното държавно управление по друго време и най- положителният образец е подпомагането на иракския народ и държавното управление по време на терористичните офанзиви на " Ислямска страна " (ДАЕШ) в страната. "

Фуад Хюсеин означи, че работата за задълбочаване на връзките сред двете страни, подготовката на основите за използване на подписаните по-рано съглашения от двете страни и подготовката на река Арванд за развиването на комерсиалното съдействие сред Техеран и Багдад са измежду задачите на визитата му до Техеран.

Припомняме, че Рохани разгласи в сряда " победа " над Съединени американски щати , откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации отхвърли администрацията на Тръмп за възобновяване на глобите на Организация на обединените нации против ислямската република, оповестява АПФ.

" Иранският народ реализира огромен политически, юридически и дипломатически триумф в Организация на обединените нации ", разяснява Рохани. " Причината за тази победа се крие само в поддръжката и съпротивата на хората ", сподели той. " Величието на Америка се срина тъкмо както световната надмощие, която те смятаха, че имат . "

През май 2018 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отдръпна от иранската нуклеарна договорка , с която Иран бе освободен от наказания в подмяна на доказани от Организация на обединените нации гаранции, че не желае нуклеарно оръжие.
 Рохани упрекна Съединени американски щати в
Рохани упрекна Съединени американски щати в " стопански и здравен тероризъм " при откриването на Народното събрание

Рохани прикани иранските депутати да " сътрудничат " с държавното управление му

Откакто нарушиха съглашението , Съединени американски щати постановиха вълна след вълна от наказания против Иран.

ато възмездие от май 2019 година, Иран последователно понижи уговорките си към нуклеарния контракт от 2015 година, прочут публично като Съвместен изчерпателен проект за деяние JCPOA.

Техеран споделя, че отговорът е в сходство с JCPOA, само че Вашингтон твърди, че е нарушено съглашението и изиска връщане на глобите на Организация на обединените нации против Иран в Съвета за сигурност.

Съединени американски щати упорстваха, че към момента са " участник " в JCPOA макар изтеглянето са , само че това бе отхвърлено на процедура от всеки различен член на Съвета за сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР