Президентът на Иран Хасан Рухани не отстъпва срещу санкциите на

...
Президентът на Иран Хасан Рухани не отстъпва срещу санкциите на
Коментари Харесай

Иран заплашва да спре износа на петрол от Персийския залив

Президентът на Иран Хасан Рухани не отстъпва против глобите на Съединени американски щати, като още веднъж заплаши, че ще блокира интернационалните продажби на нефт от Персийския залив, оповестява AFP.
" Съединени американски щати би трябвало да знаят, че не са в положение да предотвратят износа на ирански нефт ", съобщи Рухани в провинция Семнан.
" Ако в миналото се опитат да го създадат, никакъв нефт няма да се изнася от Персийския залив ", предизвести той.
Иран неведнъж е заявявал, че ще блокира Персийския залив в отговор на интернационалния напън, само че до момента в никакъв случай не е изпълнявал тази опасност.
Вашингтон още веднъж наложи наказания, в това число и петролно ембарго, откакто през май се отдръпна от историческото нуклеарно съглашение от 2015 година сред Техеран и огромните международни сили.
Иранският държавен глава отхвърли да има съществено икономическо влияние на глобите, като даже упрекна медиите, че преувеличават проблемите на страната.
" Никаква хиперинфлация няма, нито голяма безработица ни заплашва. ", настоя той пред стачкуващи.
Последната информация за инфлацията от централната банка на Иран демонстрира, че цените на питателните артикули през октомври са се повишили с 56 на 100 на годишна база.
Рухани признава, че има " някои проблеми ", само че е безапелационен, че ще им бъде обърнато внимание в новия бюджетен проект, който ще бъде показан на 16 декември.
Той даде обещание, че държавното управление ще поддържа дотации за съществени артикули и ще усили заплатите в обществения бранш и пенсиите с 20%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР