Президентът на Иран Хасан Рохани обяви планове за глоба в

...
Президентът на Иран Хасан Рохани обяви планове за глоба в
Коментари Харесай

Иран налага нови крути мерки за ограничаването на коронавируса

Президентът на Иран Хасан Рохани разгласи проекти за санкция в размер на 35 $ за всеки иранец, нарушаващ новите закони за обществено разграничаване , като добави, че на всеки, който бъде открит да кара автомобил отвън града, където живее, ще му бъде иззета колата за един месец .
 Нови 157 жертви на ковид в Иран
Нови 157 жертви на ковид в Иран

В страната общо са болни от вируса 29 406 души

Мерките бяха взети, откакто здравното министерство удостовери още 157 жертви на новия ковид през последните 24 часа, с което жертвите в Ислямската република от началото на епидемията към този момент са общо 2 234 души. За последното денонощие бяха регистрирани и рекордните 2 389 новозаразени. Преди пет дни броят на инфектираните дневно беше под 900 души.

Управителят на централната банка Абдулнасър Хемат от своя страна разгласи, че възнамерява да изтегли 1 милиарда $ от националния фонд за развиване, с цел да помогне за облекчение на тежестта от болестта от ковид върху стопанската система и здравния бранш .
 Нови 143 жертви на ковид в Иран, общо 2 077 умряли
Нови 143 жертви на ковид в Иран, общо 2 077 умряли

Заразените са общо 27 017 души

Предприятията, които не редуцират личния състав си, ще получат заеми с ниска рента от фонд в размер от над 4,7 милиарда $ през идващите две години. Този ход демонстрира, че Иран знае, че Съединени американски щати блокират молбата до Международния валутен фонд (МВФ) за заем в размер на 5 милиарда $ .

Блокадата, за която от дълго време упорстваха провинциите, които се опасяват от зараза от Техеран и Кум, ще забрани влизането на всички водачи в град, в който не са регистрирани като поданици. Само транспортни средства, пренасящи горива, храни и здравни доставки, ще могат да употребяват пътищата за доставки

Други ходове включват затваряне на множеството паркове, басейни и публични пространства. Всички събирания, публични или неофициални, са неразрешени, в това число сватбите.
 Коронавирус в Иран: нови 112 жертви за денонощие, още 1726 инфектирани
Коронавирус в Иран: нови 112 жертви за денонощие, още 1726 инфектирани

Общият брой на инфектираните доближи 24 811 души

Председателят на иранския парламент Али Лариджани съобщи, че в случай че иранската общност в последна сметка сътрудничи във връзка с подхванатите ограничения, заболяването може да бъде сложена под надзор в границите на две седмици. Новите крути ограничения ще бъдат тест за престижа на иранското държавно управление и способността му да поддържа реда, отбелязва " Гардиън ".

Многократните молби от управляващите към иранците да не употребяват почивките към Персийската нова година (Новруз) като опция за пътешестване, бяха пренебрегнати, а броят на хората, които бяха регистрирани като инфектирани, внезапно набъбна през последните четири дни.
 Съединени американски щати упрекнаха аятолаха на Иран, че лъже за ковид
Съединени американски щати упрекнаха аятолаха на Иран, че лъже за ковид

" Режимът продължава да лъже иранския народ и света за броя на инфектираните "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР