Президентът на Иран Ебрахим Раиси заяви, че Израел с действията

...
Президентът на Иран Ебрахим Раиси заяви, че Израел с действията
Коментари Харесай

Президентът на Иран Ебрахим Раиси към Израел: Преминахте червените линии!

Президентът на Иран Ебрахим Раиси съобщи, че Израел с дейностите си е минал алените линии, което може да принуди всички да подхващат дейности, съобщи Би Би Си.

 

„ Вашингтон ни моли да не вършим нищо, само че те не престават да оказват необятна поддръжка на Израел. Съединени американски щати изпратиха известия до Оста на съпротивата, само че получиха явен отговор на бойното поле “, уточни той.

 

„ Оста на съпротивата “ се отнася до мрежа от подкрепяни от Иран сили в Близкия изток, част от които е и Хамас.

 

Американските управляващи предизвестяват Иран да стои настрани от войната сред Израел и Хамас, защото желаят да спрат по-широк районен спор.

 

Групировката Хизбула, която е основана в Ливан и също подкрепяна от Иран, разменя огън с Израел през последните седмици.


Израел продължава да избива цивилни жители в линията Газа. Броят на убитите в линията Газа от началото на войната с Израел надвиши 8000 души, заяви ръководеното от Хамас здравно министерство на анклава. Половината от жертвите са деца. " За последното денонощие броят на жертвите се усили с повече от 300 души ", се споделя в изказването на здравното министерство.

 

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести, че войната в линията Газа ще бъде " дълга и сложна " и че нейните цели са да се унищожи ислямистката формация Хамас и да се освободят държаните от нея заложници, съобщи Франс прес.

 

Вече " стартира вторият стадий на войната с ясна цел: да се унищожат военният капацитет и управлението на Хамас, да се върнат заложниците вкъщи ", съобщи Нетаняху след среща със фамилиите на към 230 души, които съгласно последни данни на израелските управляващи са държани в плен в линията Газа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР