Президентът на Хърватия разкритикува западните нации, че доставят на Украйна

...
Президентът на Хърватия разкритикува западните нации, че доставят на Украйна
Коментари Харесай

Президентът на Хърватия разкритикува доставките на танкове за Украйна

Президентът на Хърватия разкритикува западните народи, че доставят на Украйна тежки танкове и други оръжия в акцията й против нахлуващите съветски сили. По думите му тези доставки на оръжие единствено ще удължат войната, оповестява Асошиейтед прес.

Според Зоран Миланович е полуда да се има вяра, че Русия може да бъде победена в стандартна война. Аз съм срещу изпращането на смъртоносни оръжия. Това удължава войната, добави той.

Каква е задачата? Разпадане на Русия, промяна на държавното управление? Говори се и за скъсване на Русия. Това е полуда, сподели още хърватският президент.

Миланович завоюва президентските избори в Хърватия през 2019 година като ляв демократичен претендент, контрапункт на консервативното държавно управление, което сега е на власт в Европейския съюз и членка на НАТО. Но от този момент той се обърна към популисткия шовинизъм и подлага на критика политиката на Запада по отношение на Русия, както и към Балканите.

Миланович си построи известност на проруски надъхан. През последните месеци той намерено се опълчи на приемането на Финландия и Швеция в НАТО, както и на образованието на украински бойци в Хърватия като част от помощта на Европейски Съюз за изпадналата в усложнение страна.

След месеци на съмнение Съединени американски щати оповестиха, че ще изпратят 31 от 70-тонните бойни танкове Abrams в Украйна, а Германия разгласи, че ще изпрати 14 танка Leopard 2 и ще позволи на други страни да създадат същото.

От 2014 до 2022 година следим по какъв начин някой предизвика Русия с желанието да стартира тази война, уточни Миланович. Каква е задачата на тази война? Война против нуклеарна мощ, която води война в друга страна? Има ли стандартен метод да се победи такава страна? Кой заплаща цената? Европа. Америка заплаща минимум, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР