Президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Райнхард Гриндел призна, че

...
Президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Райнхард Гриндел призна, че
Коментари Харесай

Президентът на ГФС и гражданите на Аугсбург не са на страната на Йозил

Президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Райнхард Гриндел призна, че е позволил неточности в връзката и представянето на обстановката към фотографията на Месут Йозил с турския президент, само че отхвърли обвиняванията в расизъм. В неделя Йозил разгласи, че завършва кариерата си в националния тим на Германия поради историята със фотографията, като подлага на критика федерацията, нейният началник Гриндел, почитателите и медиите, че имат двоен стандарт към хората от турски генезис. Още един път той се изрече в поддръжка на направената фотография с Реджеп Тайип Ердоган, а реакциите затвърдили усещането от анторитаризма, който господства в Германия.

" Съжалявам, че обстановката закупи расистки привкус. Ние в Германския футболен съюз в никакъв случай не сме подкрепяли сходно държание, както и аз персонално. Затова не одобрявам сходни обвинявания ", съобщи Гриндел.

Малко по-рано вестник Аугсбургер Алгемайне Цайтунг разгласява резултатите от поръчано от тях проучване по същия проблем. Допитването е направено измежду читатели на вестника и инцидентно подбрани жители с въпрос: Има ли расистки миг в отношението към Месут Йозил?

Две трети от интервюираните или тъкмо 66,6 % считат, че рецензиите към Йозил нямат нищо общо с произхода му, а са плод на слабата му игра. Една трета или към 28,7 % считат, че турският му генезис въздейства, а 4,7 на 100 нямат мнение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР