Президентът на Германския футболен съюз (DFB) Райнхард Гриндел отхвърли обвиненията

...
Президентът на Германския футболен съюз (DFB) Райнхард Гриндел отхвърли обвиненията
Коментари Харесай

Шефът на германския футбол отрече обвиненията в расизъм около казуса "Йозил"

Президентът на Германския футболен съюз (DFB) Райнхард Гриндел отхвърли обвиняванията в расизъм, ориентирани към него и към организацията. Той призна, че е позволил неточности около разгара на абсурда " Йозил ".

В послание, оповестено от Германския футболен съюз, Гриндел съобщи, че е засегнат от персоналните офанзиви против него.

" Ценностите на DFB са и мои полезности. Разнообразие, взаимност, антидискриминация и интеграция са все полезности и убеждения, близки до сърцето ми ", уточни Гриндел.

 Месут Йозил (в средата) е в Сингапур с
© Reuters

Месут Йозил (в средата) е в Сингапур с " Арсенал "

Преди дни Месут Йозил разгласи в просторно писмо, че повече няма да играе за немския тим. Полузащитникът съобщи, че е наскърбен от расистко отношение от страна на футболния съюз и в частност на Гриндел.

Президентът на DFB призна, че е трябвало да заеме по-ясна позиция, откакто Йозил и съотборникът му в националния тим Илкай Гюндоган бяха подложени на расистки и дискриминационни офанзиви след фотографията си с турския президент Реджеп Ердоган.

" Като президент трябваше ясно да кажа това, което за мен и за футболния съюз е явно: всяка форма на расова неприязън е неприемлива ", добави Гриндел.

По думите му футболният съюз би трябвало да усили напъните си да ускори интеграцията, а в това време да откри аргументите за неуспеха на националния тим на международното състезание в Русия.

Гриндел погледна и към Евро 2024, за домакини на което се кандидатираха Германия и Турция. " Турнирът може да напише футболна история, да докара нови деца в клубовете и да сплоти хората. " УЕФА ще реши през септември коя страна ще одобри европейското след шест години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР