Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер призова сънародниците си да възприемат

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер призова сънародниците си да възприемат
Коментари Харесай

Президентът на Германия зове за демократичен патриотизъм

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер прикани сънародниците си да възприемат просветения " либерален национализъм " и да отхвърлят нападателния шовинизъм , който романтизира историята на страната, оповестява " Асошиейтед прес ".

Щайнмайер акцентира, че признаването и помненето на тъмното нацистко минало на Германия би трябвало да се преглежда като мощ, а не като уязвимост .

Коментарите на немския държавен глава в тирада пред Бундестага (германския парламент) са във връзка отбелязването на 100-годишнината от провъзгласяването на Германска република след Първата международна война.

В гала през днешния ден също по този начин бяха маркирани нацисткия разгром против евреите през 1938 година, прочут като " Кристална нощ " ( " Нощ на счупените стъкла " ), както и рухването на Берлинската стена през 1989 година, което се счита за завършек на Студената война.

В остра рецензия към крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", Щайнмайер прикани германците да отхвърлят тези, които се пробват да изключат малцинствата .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР