Президентът на Гърция обяви тридневен траур заради жертвите от пожарите

...
Президентът на Гърция обяви тридневен траур заради жертвите от пожарите
Коментари Харесай

Три дни траур в Гърция заради жертвите от пожарите

Президентът на Гърция разгласи тридневен печал поради жертвите от пожарите към Атина.

Загинаха минимум 60 души . Над 150 са потърпевшите, измежду тях е и българска гражданка , която е в болница с изгаряния.
Българка е потърпевша при пожарите в Гърция Тя е с изгаряния, настанена е в болница без заплаха за живота
Опожарени са над 1000 къщи , пламъците са засегнали и стотици коли.

Най-много са жертвите в региона на Неа Макри, обитаемоте места Мати, Кокино лиманаки, общ. Рафина. Пламъците обзеха и регионите на остров Крит.
Кадри от хеликоптер демонстрират мащаба на гръцките пожари Има потърпевша българка, която е в болница без заплаха за живота
Заради мощния вятър и високите температури пламъците бързо обгръщат по-голям район към обитаеми места и курорти покрай Атина.
Пепел и съсипия след огнения пъкъл в Гърция (ГАЛЕРИЯ) Над 60 души починаха, а над 100 са ранени в огненото злополучие
Хората попадат в капан. Сред тях има и наши сънародници, които са потърпевши. Ирена споделя, че са били в капан, заклещени на пътя. „ Нямаше къде да избягаме с колите. Единственият ни вид беше да влезем в морето. Беше огромен смут, пъкъл.”
Българи в плен на огнената буря край Атина се избавят с лодки в морето Пътищата са блокирани от изгорели коли, чийто брой е над 300
„ Всички българи, които видяхме се бяха събрали на пристанището и бяха обградени от пламъци, пътищата бяха затворени и към момента са. В суматохата даже блъснаха момиченце. Цяла нощ сме помагали на гърци за потушаване на огъня”, разяснява Кристян Устов.

Лодка с туристи от Полша потъва в морето. Жена и детето й умират. Цяла нощ не престават опитите за потушаване на огъня и за изтегляне на хората.
Огненият пъкъл в Гърция взе десетки жертви (ОБНОВЕНА) Най-малко 60 души в региона на Атина починаха, ранените са над 104, 11 от тях тежко, 16 от потърпевшите са деца
Спасителните екипи откриват още жертви, измежду тях цели фамилии. „ Някои от тях са се познавали, тъй като са открити на групи по трима-четирима. Може би са другари, родственици или фамилии, които са се опитвали да се защитят като са се прегърнали един друг”, добавя Василис Андриопулос, представител на Червения кръст.

Това са най-тежките пожари в Гърция от 2007 година когато десетки хора починаха на полуостров Пелопонес.

В потушаването на огъня през днешния ден бяха изпратени огнеборци и от други европейски страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР