Президентът на Гана Нана Адо Данква Акуфо-Адо обяви началото на

...
Президентът на Гана Нана Адо Данква Акуфо-Адо обяви началото на
Коментари Харесай

Гана стартира безвъзмездна помощ за туризъм в размер на 10 милиона долара

Президентът на Гана Нана Адо Данква Акуфо-Адо разгласи началото на стратегия за безплатна помощ в туризма в размер на 10 милиона $ за дребни и междинни предприятия (МСП) за да се трансформира туристическият бранш и да се подтиква икономическият напредък, съобщи особено за Българска телеграфна агенция ганайската организация ГНА.

Безвъзмездната помощ се дава от Международната асоциация за развиване на Групата на Световната банка в поддръжка на плана на държавното управление на Гана за развиване на туризма - самодейност за възстановяване на туризма, на туристическите обекти и на потенциала на участниците в бранша и увеличение на приходите от туризъм.

Безвъзмездната помощ ще съживи туристическия бранш, който беше мощно обиден от пандемията от ковид-19. Очаква се към 1500 дребни и междинни предприятия да се възползват от съглашението, което ще е ориентирано най-вече към дами, които са по-голямата част от бизнесмените в бранша.

В тирада при откриването на програмата за безплатна помощ в Акра президентът Акуфо-Адо сподели, че изплащането на безвъзмездната помощ е в поддръжка на дребните и междинни предприятия във веригата на добавена стойност в туризма и изкуствата и задачата е те да се възстановят бързо от въздействието на пандемията от ковид-19 и да бъдат подкрепени в основаването на работни места.

Той означи, че туризмът и креативните специалности дават отговор за забележителна част от националната стопанска система, наранена неподходящо от пандемията, която докара до 75 % спад на броя на задграничните туристи през 2020 година и 45 % понижение през 2021 година Заради това е неотложно да бъде препоръчана нужната поддръжка за стимулиране на възобновяване на бранша, сподели той.

Президентът сподели, че цялостното справяне на държавното управление с пандемията и въвеждането на характерни за туризма ограничения разрешават възобновяване на бранша.

Правителството, сподели той, се е заело да построи удобна бизнес среда, която подкрепя предприемачеството да подтиква икономическата интензивност и да трансформира благосъстоянието на страната.

Президентът Акуфо-Адо разпореди на бизнесмените в туризма, хотелиерството и изкуствата да вкарат положителни практики на корпоративно ръководство в бизнеса си, с цел да привлекат вложители.

„ Въпреки че Гана може да се похвали с няколко добре проведени компании, демонстриращи положително корпоративно ръководство, счита се, че неприятното корпоративно ръководство е главният фактор, довел до колапса на доста предприятия в страната “.

„ Тъй като в международен мащаб фирмите от Гана се конкурират за привличане на задгранични капиталови партньорства, те би трябвало да се управляват от обстоятелството, че вложителите са подготвени да платят награда за дялове в добре ръководена компания.

„ Затова е наложително притежателите на предприятия да нареждат бизнеса си вярно към задграничните вложения, като подсигуряват, че ползват и практикуват положително корпоративно ръководство “, посъветва той.

Директорът на Световната банка за Гана, Пиер Лапорт сподели, че финансирането на плана за развиване на туризма от институцията е знак за разрастващите се връзки сред Гана и Световната банка.

Той сподели, че планът е идеалното средство, посредством което Гана може да развие стопанската система си в лицето на световната криза и прикани получателите на безплатни средства да употребяват средствата рационално.

Д-р Ибрахим Мохамед Авал, министър на туризма, изкуствата и културата, прикани участниците в тези браншове да се възползват от безвъзмездната помощ - да получат достъп до нея и да употребяват средствата рационално, с цел да развиват бизнеса си.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР